Home
Nieuws
Informatie
Zoeken
Nieuwe advertenties
Advertentie toevoegen
Mijn Advertentie
Veelgestelde vragen
Enquete

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log in

Plaatsen van een ZoekOpdracht

Voor vrijwel elke ruiladvertentie kan een "ZoekOpdracht" geplaatst worden.

Een ZoekOpdracht houdt in dat er voor elke nieuwe ruiladvertentie gekeken wordt of deze past ("matcht") bij uw eigen advertentie . Dit gebeurt een aantal keren per dag.
Is er een match gevonden dan wordt u hiervan direct per E-mail op de hoogte gesteld. U ontvangt dan ook een link naar de advertentie die "matcht" met uw ZoekOpdracht, zodat u zelf kunt beoordelen of dit voor u een geschikte ruilpartner is.

U hoeft met een ZoekOpdracht dus zelf niet elke dag op de site te zoeken; u krijgt de geschikte ruilpartners gewoon per E-mail thuisgestuurd.

Let op : Er kunnen alleen ZoekOpdrachten voor de 1-op-1 ruiladvertenties geplaatst worden. Voor ZoekOpdrachten van de zogenaamde "1-op-2" of "2-op-1" ruiladvertenties waar meerdere woningen bij betrokken zijn, kunnen géén ZoekOpdrachten geplaatst worden.

  Hoe plaats ik een zoekopdracht?

U kunt heel eenvoudig uw ZoekOpdracht plaatsen door op de knop "Plaats ZoekOpdracht" te klikken, waarna u uw persoonlijk advertentienummer dient in te vullen van de advertentie die voor de ZoekOpdracht gebruikt moet worden. Dat nummer bestaat uit 4 letters en 4 cijfers en heeft u per E-mail ontvangen toen u uw advertentie plaatste.  

Plaats Zoekopdracht

 

  Wat zijn de kosten?

De kosten worden bepaald door de looptijd die u voor de ZoekOpdracht kiest. Zo kost een ZoekOpdracht met een looptijd van 3 maanden éénmalig € 5,-. U kunt ook langere periodes kiezen. Tijdens de looptijd van een ZoekOpdracht kunt u altijd verlengen met een zelf te kiezen periode (3, 6, 9 of 12 maanden).  Als u niet wilt verlengen, loopt de ZoekOpdracht na het verstrijken van de periode automatisch af en hoeft u geen verdere actie te ondernemen.

Betaling geschiedt via iDEAL. Na het plaatsen krijgt u een bevestiging per e-mail. Tijdens de looptijd van de ZoekOpdracht krijgt u alle matches per e-mail toegezonden. Bovendien krijgt u op de 1e van elke maand bericht over het resultaat van de voorafgaande maand. Dus ook als er geen matches zijn geweest, krijgt u daar toch bericht van. Zo weet u dat u nog aan het zoekproces deelneemt.

Krijgt u helemaal geen e-mail dan is er iets misgegaan; check uw email adres zoals in de advertentie opgegeven, hoogstwaarschijnlijk klopt dat niet met uw huidige adres.
 

  Zit ik aan een abonnement vast?

Nee, u betaalt slechts éénmalig een bedrag voor een bepaalde looptijd van de ZoekOpdracht. Na die periode loopt de ZoekOpdracht automatisch af en hoeft u geen verdere acties te ondernemen. U krijgt vóór het aflopen nog wel een bericht of u de ZoekOpdracht eventueel wenst te verlengen. Als u al geslaagd bent of anderszins niet wilt verlengen, loopt de ZoekOpdracht, zonder enige actie van uw kant, gewoon af.
 

  Kan ik tussentijds stoppen?

Ja, u kunt op ieder moment stoppen met de ZoekOpdracht. Klik daartoe bij "Mijn Advertentie" op "Mijn Zoekopdracht". Daar vindt u de mogelijkheid te stoppen.

Let wel, er vindt in dat geval geen restitutie van uw betaling plaats.
 

  Hoe werkt het zoekproces?

Het zoekproces kijkt voor iedere nieuwe advertentie of er overeenstemming is in de belangrijkste criteria zoals locatie (inclusief opgegeven straal/omgeving), woningtype, huur, etage (begane grond), aantal kamers en woonoppervlak.
Wanneer er voldaan is aan de belangrijkste criteria en er een match gevonden is dan wordt de zoeker hiervan op de hoogte gesteld via de E-mail.

Uiteraard zijn er nog een heleboel andere belangrijke criteria zoals kindvriendelijkheid, tuin of parkeergelegenheid maar deze worden niet meegenomen in de ZoekOpdracht omdat anders de "match" te specifiek kan worden en de zoeker geen mogelijkheid meer heeft enige flexibiliteit in zijn keuze te kunnen toepassen. Door middel van een directe link in de E-mail kan de zoeker altijd beoordelen of de ruil voor hem/haar interessant is.

  Kan ik online informatie over mijn ZoekOpdracht krijgen?

Ja, klik daartoe bij "Mijn Advertentie" op "Mijn Zoekopdracht". Daar vindt u de huidige stand van zaken betreffende uw ZoekOpdracht, zoals aantal matches (verstuurde emails) en de looptijd. Hier vindt u ook de mogelijkheid de zoekperiode voortijdig te stoppen.

  Als ik mijn advertentie wijzig, werkt de ZoekOpdracht dan met mijn nieuwe gegevens?

Ja, er wordt altijd een match gezocht met de gegevens van uw huidige advertentie.

  Hoeveel e-mails kan ik verwachten?

Dat verschil nogal. Het aantal e-mails dat u in totaal ontvangt hangt mede af van waar u woont, wat uw criteria zijn en waar u naar toe wilt. Als u bijv. van Susteren (Limburg) naar Slochteren (Groningen) wilt, zult u veel minder E-mails krijgen dan wanneer u van Amsterdam (3 kamer woning), naar Amsterdam (etagewoning) wilt. Het maximum aantal e-mails dat u kunt ontvangen is echter weer gelimiteerd op 100 per maand.

U ontvangt sowieso één E-mail als u de zoekopdracht plaatst. Dit ter bevestiging dat u in het zoekproces bent opgenomen. Verder ontvangt u één keer per maand een E-mail over de status van uw ZoekOpdracht met daarin het tot dan toe gevonden aantal matches.

Extra service:   wanneer u een zoekopdracht heeft geplaatst op de site, krijgt u, gedurende de looptijd van de zoekopdracht, informatie over de status van de ZoekOpdracht. Daar vindt u ook de mogelijkheid om naar de lijst van huidige matches van uw advertentie te kijken. Op deze manier blijft u altijd actueel en kunt u bovendien controleren of u voor de nieuwe advertenties een e-mail heeft ontvangen (sinds de aanmelding van uw ZoekOpdracht).

"Een ZoekOpdracht plaatsen; de gemakkelijkste manier om deel te nemen aan het ruilproces."