Home
Nieuws
Informatie
Zoeken
Nieuwe advertenties
Advertentie toevoegen
Mijn Advertentie
Veelgestelde vragen
Enquete

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log in

Overzicht van nieuwsitems


11 oktober 2017 Doorgevoerd is een beveiliging 🔒, gebruiksvoorwaarden en disclaimer aangepast en privacyverklaring opgenomen.

 
4 november 2013 E-mailadressen afgeschermd
Woningruil heeft weer een nieuwe laag van beveiliging toegevoegd. Voorheen stond het emailadres van de adverteerders onder elke advertentie. Wanneer een geïnteresseerde contact op wilde nemen met een adverteerder, moest het adres worden overgenomen naar het eigen e-mailprogramma.

Vanaf heden is de e-mailfunctionaliteit ingebouwd in woningruil.nl. Wanneer u contact op wilt nemen met een adverteerder klikt u op de knop 'Contacteer adverteerder' onderaan de advertentie. Vervolgens kunt u uw bericht maken en versturen vanaf de website.
 
15 september 2011 Extra beveiliging privacy
Zoekmachines zoals Google en Yahoo bleken onze advertenties ook te indexeren op telefoonnummer. Als je Googlede op een telefoonnummer kwam de desbetreffende ruiladvertentie in beeld. Om deze mogelijke inbreuk op de privacy te voorkomen tonen we daarom het telefoonnummer (en e-mail adres) voortaan niet meer als tekst maar als afbeelding. Dit voorkomt de indexering door zoekmachines en robots.
 
3 mei 2011 Social Media
Je advertentie kun je nu makkelijker delen via mail, Twitter of Facebook. Bij de details van de advertentie vind je 4 iconen die je naar de desbetreffende media leiden. Onderwerp en context worden al vooraf voor je ingevuld. Makkelijk om je vrienden of bekenden te informeren over een ruiladvertentie!
 
18 mei 2010 Street View!
Om een indruk van de woonomgeving te krijgen hebben we de "street view" van de ruilwoning naast het bekende Google kaartje kunnen plaatsen. Het geeft niet de exacte positie van de woning maar geeft een fantastische indruk van de omgeving (centrum van postcode gebied). Tezamen met de stadsplattegrond (het kaartje), satelliet weergave en de foto's geeft dit nog betere informatie over de ruilwoning.
 
6 januari 2010 Periodieke controle op geldigheid e-mail adressen.
Groot probleem bij het benaderen van sommige adverteerders bleek de onbereikbaarheid van hun e-mail adres. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door verhuizingen of door verlopen e-mail adressen. Wij hopen dit op te lossen door een periodieke controle. Wij gaan nu voor iedere advertentie om de 3 maanden controleren of het desbetreffende e-mail adres nog wel klopt. Reageert een adverteerder niet binnen 3 weken op dit zogenaamde continueringsverzoek dan wordt de advertentie automatisch verwijderd.
 
7 december 2009 Meerdere foto's bij de advertentie.
Het aantal foto's bij een advertentie is niet meer beperkt tot één. Vanaf nu kunnen meerdere (maximaal 9) foto's per advertentie geplaatst worden. De presentatie van de foto's is verfraaid en er bestaat tevens de mogelijkheid de volgorde van de foto's te veranderen. Zo kan een bezoeker een nog betere indruk van de aangeboden ruilwoningen krijgen.
 
15 november 2009 Nieuw jasje
We hebben woningruil een nieuw en frisser jasje gegeven. De opmerkingen over de leesbaarheid zijn grotendeels verwerkt. Onze dank voor de diverse suggesties in de enquete! Met dit moderne jasje staat de weg open naar nog meer nieuwe functionaliteit. Suggesties blijven welkom!
 
3 december 2007 Zoeken op Google Maps
Voor mensen die graag woningen op de kaart zoeken is er nu de mogelijkheid om gebruik te maken van Google Maps. Via het menu Zoeken / Stap voor Stap Zoeken kan nu ook voor deze nieuwe manier gekozen worden. Op de kaart van Nederland worden alle geschikte ruilkandidaten getoond. Door de kaart te verschuiven komen direct de woningen op het nieuwe kaartgedeelte in beeld!
Heel fijn om op deze manier te zoeken als de voorkeur verder strekt dan een bepaalde regio.
Natuurlijk kan op de kaart in- en uitgezoomd worden om de meer preciese lokatie van de ruilwoningen te bekijken.
 
18 augustus 2007 Zoekopdracht plaatsen
Wilt u graag op de hoogte gehouden worden als er nieuwe advertenties bijkomen die een match met uw advertentie opleveren? Nu is er de mogelijkheid om een ZoekOpdracht te plaatsen. Gedurende een kwartaal (of een te kiezen langere periode) wordt u via e-mail op de hoogte gehouden van mogelijke matches met uw advertentie. Voor een éénmalig bedrag van € 5,- (eenvoudig te betalen via iDEAL) kunt u voor uw advertentie al een ZoekOpdracht met een looptijd van 3 maanden plaatsen. Na deze periode loopt de ZoekOpdracht automatisch af. Klik hier om uit te vinden hoe het werkt en welke service u daarvoor krijgt. Ideaal voor mensen die niet elke dag op de site kunnen of willen kijken.
 
10 november 2006 Uw advertentie omhoogplaatsen
Is uw advertentie te ver op de lijst gedaald? Vanaf heden bieden we de mogelijkheid een advertentie weer bovenaan de lijsten te plaatsen. Dit kan heel eenvoudig door een sms-je te sturen met uw advertentienummer. De advertentie wordt dan herplaatst waardoor hij boven in de lijsten komt en bovendien vanaf dat moment weer een jaar geldig blijft! Klik hier om uit te vinden hoe het werkt.
 
1 september 2006 Toevoegen aan favorieten en mailen naar een vriend
Er bleek veel behoefte te bestaan om snel en gemakkelijk naar een bepaalde advertentie op de site te gaan. We hebben het daarom mogelijk gemaakt om bij iedere advertentie deze aan je favorieten toe te voegen, zodat je hem later heel snel te pakken hebt.
Tevens bestaat er nu de mogelijkheid om de advertentie naar een vriend of vriendin te mailen. Vanwege privacy redenen wordt deze mail vanaf je eigen PC verstuurd. Daarom is het natuurlijk wel nodig dat je mail vanaf je eigen PC kán versturen.
 
18 augustus 2006 Verfijning 'stap voor stap zoeken'
Bij het zoeken naar ruilwoningen in grote steden (Amsterdam) bleek de stap voor stap methode te grofmazig. Daarom hebben we hier een verfijning naar woningtype (hoekwoning, tussenwoning, maisonnette etc) aangebracht.
Je ziet nu in één oogopslag hoeveel woningen er van welk type zijn én hoeveel er van die types met een bepaald aantal kamers zijn.
 
4 augustus 2006 RSS-feeds toegevoegd voor zoekresultaten
U kunt nu ook een RSS-feed bewaren van uw eigen samengestelde zoekopdracht.
Voor meer informatie zie onderaan de veelgestelde vragen bij de vraag:
"Hoe kan ik mijn zoekopdracht als RSS-feed opslaan?"
 
8 mei 2006 Bevestiging geplaatste advertentie via e-mail
Met ingang van vandaag moeten geplaatste advertenties door middel van e-mail bevestigd (geactiveerd) worden. Op deze manier worden veel 'onbereikbare' advertenties, die veroorzaakt zijn door foutieve of niet-bestaande e-mail adressen, voorkomen.

Ontvangt u dus geen e-mail van een geplaatste advertentie, dan heeft u uw e-mail adres verkeerd ingevuld of is uw e-mail adres niet langer geldig.
 
9 november 2005 Woningruil voor woningcorporaties
Speciaal voor woningcorporaties is er een module ontwikkeld om woningruil op hun website te integreren. Huurders die binnen de regio of stad van de corporatie willen ruilen, kunnen dit voortaan direct op de website van de corporatie aangeven. Woningcorporaties kunnen op deze pagina lezen wat wij, als landelijke woningruil site, te bieden hebben.
 
10 oktober 2005 Driehoeksruil
Voor woningruilers op moeilijk ruilbare locaties willen wij proberen om driehoeksruil te realiseren. Op dit moment hebben wij hiervoor een programma in ontwikkeling. We zijn op zoek naar een aantal mensen die dit programma willen uitproberen en voor ons eventueel als klankbord willen fungeren om het programma te optimaliseren en te verbeteren.
Wil je meedoen met het evaluatieprogramma voor 3-hoeksruil? Meld je dan hier aan. Je kan je alleen aanmelden als je zelf al een ruiladvertentie hebt geplaatst.
 
29 juni 2005 Het is zover, op veler verzoek: de Oude Zoekmethode is terug!
Vrij zoeken op provincie, periode, stad, aantal kamers enzovoorts.
Tevens zijn de veelgestelde vragen verder uitgebreid en last but not least zijn de e-mail adressen tegen spam beveiligd!
 
21 juni 2005 Oude zoekmethode mag terugkeren!
Omdat er blijkbaar nog veel behoefte bestaat aan de oude zoekmethode heeft de redactie besloten deze (met een paar extra mogelijkheden) in ere te herstellen. Wij hopen deze binnen 2 weken te kunnen presenteren! Dus nog even geduld, wij blijven het beste voor hebben met alle woningruilers!
De Redactie.
 
06 mei 2005 Meer woningtypes, -kenmerken en -voorzieningen!
Op velerlei verzoek zijn de woningtypes, -kenmerken en -voorzieningen drastisch uitgebreid. We onderscheiden nu 11 types (van tussenwoning tot kamerwoning) met diverse kenmerken als balkon, tuin, garage enzovoorts.
Ook de voorzieningen in de buurt zoals, winkels, bus- en treinverbindingen kunnen nu ruimschoots aangegeven worden.
Speciaal bij het zoeken in het ruime aanbod van ruilwoningen in de grote steden is dit een uitkomst.
 
02 mei 2005 Woningruil module voor woningcorporaties
Er is nu een speciale module van woningruil beschikbaar die in sites van woningbouwcorporaties gebruikt gaat worden. Zo lanceert woningbouwcorporatie SSW uit den Bosch binnenkort haar site met deze module geintegreerd. Bezoekers van de corporatie kunnen dan eenvoudige woningruil van en naar Den Bosch bekijken. Als zij een ruiladvertentie invullen komt deze via de centrale database eveneens op de landelijke site beschikbaar. Andere corporaties hebben al aangegeven hier ook gebruik van te willen gaan maken (Zoetermeer, Eindhoven, Groningen). De slagingskans voor woningruilers kan hier landelijk gezien alleen maar groter door worden!
 
23 apr 2004 1-op-2 geen los onderdeel meer
De 'speciale' 1-op-2 of 2-op-1 ruilbonnen (1 gevraagd, 2 aangeboden of andersom) zijn nu compleet geintegreerd met de normale 1-op-1 ruilbonnen. Tenzij expliciet aangegeven, worden deze bij het resultaat dus gewoon weergegeven. Dus zoeken op stad, aantal kamers enzovoorts behoort nu voor deze ruiladvertenties ook tot de mogelijkheden.
Je kan zelfs doelgericht zoeken op deze 1-op-2 of 2-op-1 bonnen door dit in het uitgebreid zoeken aan te vinken.
 
18 apr 2004 Bladeren door nieuwe advertenties
De 'nieuwe' advertenties worden nu in een pagina getoond waarin gebladerd kan worden. Gezien het grote aantal ruiladvertenties per dag (zo'n 150!) kan nu gemakkelijk bekeken worden wat er de afgelopen 24 uur aan ruiladvertenties is binnengekomen.
 
11 apr 2004 Zoeken middels één pagina
Het 'eenvoudig' en 'uitgebreid' zoeken is nu onder één noemer gebracht. Met één klik komen alle uitgebreide zoekmogelijkheden ter beschikking. Ook 'vooruit' en 'terug' bladeren in het resultaat is nu mogelijk geworden. Je hoeft niet iedere keer terug naar de lijst.
Wat veel gebruikers ook als vriendelijk zullen ervaren is dat we nu alle zoektermen van de bezoeker bewaren (als zijn 'cookies' tenminste aanstaan). Bij een volgend bezoek hoef je dus niet meer in te vullen waar je naar op zoek was. Wèl zo makkelijk!
 
24 mrt 2004 Juridische informatie beschikbaar
Er is nu ook juridische informatie over woningruil beschikbaar. Dit dankzij de Woonbond die hun brochure over rechten en plichten en conflicten beschikbaar heeft gesteld.