Home
Nieuws
Informatie
Zoeken
Nieuwe advertenties
Advertentie toevoegen
Mijn Advertentie
Veelgestelde vragen
Enquete

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log in

De grootste woningruilsite van Nederland

Als extra dienst aan huidige en potentiële klanten heeft Woonbedrijf deze landelijke woningruilsite ontwikkeld.

logo woonbedrijf

Wat is de bedoeling?

Deze site is bedoeld voor huurders die hun huurwoning te ruil aanbieden. U kunt er gratis gebruik van maken. Bijvoorbeeld vanwege werk, gezinsuitbreiding of om andere redenen.

Voor woningruil heeft u schriftelijke toestemming nodig van de (beide) verhuurder(s) en soms ook de woonplaats. Daarvoor moet u contact opnemen met uw verhuurder en een aanvraag indienen. Deze aanvraag wordt getoetst aan voorwaarden zoals inkomen, gezinssamenstelling of andere eisen. Uiteindelijk bepaalt de verhuurder of met de voorgestelde woningruil kan worden ingestemd.

Hoe werkt het?

Ruilkandidaten en woningzoekenden uit het hele land treffen elkaar op deze site. Het zoeksysteem brengt de kandidaten bij de woning die aan hun wensen voldoet.
 • Het systeem waarborgt uw privacy. Door het aanmeldingsformulier in te vullen en te versturen wordt uw huurwoning gratis en zonder verplichtingen opgenomen in de database. Na het invullen van uw formulier krijgt u de mogelijkheid om ook een foto bij uw advertentie te plaatsen. Dit kunt u eventueel ook op een later tijdstip doen. U kunt ook bij eerder opgegeven advertenties een foto toevoegen.
   
 • De postcode wordt alleen gevraagd voor de aanduiding van de locatie van de woning op het kaartje.
   
 • Als u uw woning heeft aangemeld krijgt u een advertentienummer. Bewaar dit goed, hiermee kunt u zelf uw advertentie wijzigen en of  verwijderen.
   
 • Degene die eventueel in ruil geïnteresseerd is neemt contact met u op via de telefoon of e-mail.
   
 • Om geen verouderd bestand te krijgen worden advertenties die ouder zijn dan twaalf maanden uit de database verwijderd.
   
 • Om te voorkomen dat er teveel dezelfde advertenties worden geplaatst is er een maximum van 3 advertenties per gebruiker gesteld. Om aan te geven dat men met meerdere woonplaatsen wil ruilen kan als voorkeursgebied een woonplaats met een straal (tot 25 km) opgegeven worden. Door 3 advertenties met verschillende woonplaatsen en een grote straal op te geven kan een gebied van bijna de helft van heel Nederland bestreken worden!
   
 • Voor de juridische aspecten van woningruil heeft de Woonbond ons toegestaan de desbetreffende brochure over Woningruil op Internet te publiceren. U vindt hierin veel informatie over uw rechten en plichten als woningruiler. Ook in geval van conflicten vindt u in deze brochure nuttige tips. Klik hier voor de juridische aspecten van woningruil.

Woningruil voor woningcorporaties

Speciaal voor woningcorporaties is er een module ontwikkeld om woningruil op hun website te integreren. Huurders die binnen de regio of stad van de corporatie willen verhuizen kunnen voortaan direct op de website van de corporatie aangeven dat zij een ruilkandidaat zoeken. Woningcorporaties kunnen op deze pagina lezen wat wij, als landelijke site, te bieden hebben.


Uw advertentie omhoogplaatsen

Is uw advertentie te ver op de lijst gedaald? Woningruil biedt de mogelijkheid een advertentie weer bovenaan te krijgen. Dit kan eenvoudig door een sms te sturen met het advertentienummer. De advertentie wordt dan herplaatst waardoor hij boven in de lijsten komt en bovendien vanaf dat moment weer een jaar geldig blijft! Klik hier voor meer informatie.E-mail ontvangen als er een geschikte advertentie geplaatst wordt?

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden als er nieuwe advertenties bijkomen die een match met uw advertentie opleveren? Nu is er de mogelijkheid om een ZoekOpdracht te plaatsen. Gedurende een kwartaal (of een te kiezen langere periode) wordt u via e-mail op de hoogte gehouden van mogelijke matches met uw advertentie. Voor een éénmalig bedrag van € 5,- (eenvoudig te betalen via iDEAL) kunt u voor uw advertentie al een ZoekOpdracht met een looptijd van 3 maanden plaatsen. Na deze periode loopt de ZoekOpdracht automatisch af. Klik hier om uit te vinden hoe het werkt en welke service u daarvoor krijgt. Ideaal voor mensen die niet elke dag op de site kunnen of willen kijken.Warmtekaart

Om eens te zien waar woningruil het meest gewenst is hebben we van de locatie van woningruilers in 2010 een zogenaamde "warmtekaart" gemaakt. Bekijk deze kaart hier.


Lees de disclaimer hier.